dymi podczas prześpieszania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LoeN
    Classic
    • 2009
    • 6

Zamieszczone przez RALF
    w tym miesiącu ( daty bliżej nie określono) skradziono mi z zamkniętego budynku mieszkalnego w stanie surowym instalacje elektryczną
    Ameryki nie odkryłeś. W mojej okolicy nikt nie zostawia domu w budowie bez nadzoru w którym znajdują się grzejniki, piec itp. Przypuszczam, że goście przyszli po coś bardziej wartościowego niż po kable. Liczyli na grzejniki, armaturę, a że nie było to wzięli to co było czyli kable ze ścian.
  • kosmo111
    Classic
    • 2008
    • 38

Wiatam na zimnym silniku podczas przyspieszania tak do 2700 obr (więcej staram sie nie cisnąć na zimnym) za autem robi się niebiesko. Gdy silnik się rozgrzeje dymienie ustaje (albo go po prostu nie widzę) podejrzewam sypiące się turbo. polecacie regeneracje czy wymianę na nową (bardziej stawiałbym na regeneracje -niskie koszta) tylko czy to napewno to??

Komentarz

• marcin_kielce
      Drive
      • 2007
      • 72

Mogą to też być uszczelniacze zaworowe w głowicy. Jaki przebieg silnika??

Jak masz stricte niebieski dym to stawiałbym na uszczelniacze zaworowe. Niebieski dym to olej spalany w wysokiej temp.

Padające turbo to bardzien biały dym, biało-niebieski.

Pozdrawiam
      Marcin
      Seat Leon TS 4x4

Zapomnieć co to brak trakcji- bezcenne
      -------------------------------------------------------
      www.leonclub.pl
      www.tdiracing.pl

Komentarz

• kosmo111
        Classic
        • 2008
        • 38

142000 udokumentowany dym jest taki właśnie szaro niebieski nie typowo niebieski
        Tylko dlaczego jak silnik sie rozgrzeje to przestaje dymić, albo nie dymi tak mocno??

Komentarz

• marcin_kielce
          Drive
          • 2007
          • 72

Może tak być, że turbina puszcza olej przez uszczelniacze i zostaje go trochę, np w wydechu. jak rano odpalasz troszkę podymi a jak się olej przepali to jest spokój.

Pozdroo
          Seat Leon TS 4x4

Zapomnieć co to brak trakcji- bezcenne
          -------------------------------------------------------
          www.leonclub.pl
          www.tdiracing.pl

Komentarz

• kosmo111
            Classic
            • 2008
            • 38

zastanawiałem się, czy olej nie może jakoś spływać do intercoolera? albo coś za z zaworem EGR?? Zastanawia mnie to bo auto jeździ normalnie spokojnie rozpedza sie do 190km/h (troszkę wolno ale idzie )

Komentarz

• rafalis222
              Ambiente
              • 2009
              • 160

Może intercooler ale to bys miał swiecącą kontrolke i przedmuch w coolerze. Mi sie ostatnio przetar cooler l i dymiła przy przyspieszaniu .

Komentarz

• kosmo111
                Classic
                • 2008
                • 38

raz miałem taki przypadek że przetarło mi rure do ic (alternator, a właściwie koło pasowe na nim przecieło ten plastik który idzie co intercoolera) może to ma coś wspólnego. Wtedy stracił moc i strasznie dymił. Chwile temu podłączałem auto pod Vag i zero błędów.

Komentarz

Pracuję...